Het Lampje Linksonder

 

 

Brainstormen met resultaat

(en het licht gaat aan)

 

Een luchtig geschreven handboek over alle aspecten van brainstormen.

 

Flaptekst

Brainstormen is met afstand de meest gebruikte techniek om nieuwe ideeŽn te genereren en creativiteit binnen een organisatie los te krijgen. Dit boek tilt het vakgebied naar een hoger plan: brainstormen wordt onderdeel van een vernieuwingsproces.
Het unieke van dit boek is dat het zich richt op het voortraject, de brainstormsessie zelf en het te bereiken resultaat. Het helpt de lezer bij vragen als: Waarom vraagt de opdrachtgever nu om een brainstorm? Hoe bevorder ik de creativiteit en cluster ik de overdaad aan goed ideeŽn? Wat gebeurt er met de resultaten van de sessie? Daarnaast bevat het boek praktijktips van professionele brainstormbegeleiders.
Met dit boek in de hand kan iedereen zelf aan de slag met een brainstorm.

 

Inhoud

Bezint eer ge begint: Een brainstorm, Voordenken, Voorbereiden, De middelen beheren, Agenderen.

Brainstormen met een groep: Groepsdynamica, Speel het spel, Opwarmen en incuberen.

De brainstorm doorlopen: Wat was ook alweer de vraag?, Purgeren, Divergeren, Klimtechnieken, Zweeftechnieken, Convergeren, Het beste idee, Brainstorm bis.

Het slot van de sessie:  Afronden van de sessie

Creativiteit en resultaat: De opdrachten stromen binnen, What's wrong with brainstorming?, Meer creativiteit.

Brainstormjargon, Checklist intakegesprek, Kennismakingsoefeningen, Doordouwers en regelbrekers, Energieverhogers, Formulier veranderidee.

 

De CRASH-brainstormô

De CRASH-brainstormô is met name geschikt voor grote groepen waarbij het stimuleren van de bereidheid tot innoveren en veranderen, belangrijker is dan de ideeŽn die uit de brainstorm komen.

Lees meer over deze dienst van Het Lampje Linksonder . . .

 

 

Bestel Brainstormen met resultaat direct bij: